No tolerem actituds de merda al Kasal

La gestora del KJR vam decidir cancel·lar el concert programat el dissabte 6 d’abril on havien de tocar Inmortales i Kacheo i apadrinat pel col·lectiu Trinkejo del Kasal.

En primer lloc, assumim la responsabilitat de prendre aquesta decisió dos dies abans del concert i que això va afectar a diferents persones dels grups que directament no estaven implicades en la decisió; però és el moment que vam ser conscients de la situació. Entomem també que potser ho haguéssim pogut treballar o veure abans, és per això que sabem que la podem cagar i que ens prenem els errors com oportunitats per aprendre i millorar.

Dit això, també volem exposar alguns punts importants de funcionament intern del Kasal:

  • Els col·lectius del Kasal i les persones que participem de la gestora ho fem de manera voluntària. Som joves que destinem hores personals a gestionar el Kasal i a muntar activitats.
  • Per a nosaltres, el Kasal, les activitats i la gestió que fem són un espai d’aprenentatge, de responsabilitat i de compromís a través del respecte, el treball horitzontal i el consens.
  • El Kasal no és una sala de concerts ni som persones professionals que gestionem la programació. Som persones que programem, organitzem i treballem en els concerts i les activitats del Kasal de manera voluntària i sense cap afany de lucre econòmic.
  • Darrerament vam actualitzar el nostre ideari on bàsicament l’esperit essencial és que no s’acceptaran actituds de merda al Kasal i demanem bàsicament respecte a les persones i a l’espai.

Fa pocs mesos, un dels músics que havia de tocar dissabte al Kasal va tenir actituds i comportaments desagradables i fins i tot agressius cap a l’organització al final d’un concert programat al KJR, generant tensió i falta de respecte a les persones i al mateix equipament. A més a més, aquesta mateixa persona havia tingut actituds agressives amb gent de la gestora en altres espais del territori.

És per això, que la gestora del Kasal, reunida de manera extraordinària, vam decidir cancel·lar el concert. La decisió es va prendre col·lectivament i amb consens. Tampoc es va considerar oportú tirar endavant el concert amb només Inmortales perquè ens generava incomoditat i inseguretat en la gestió d’un esdeveniment possiblement conflictiu si només anul·làvem una banda.

La nostra preferència sempre va ser gestionar aquest conflicte de manera privada, parlant directament amb les persones implicades, que no són desconegudes per nosaltres i amb qui compartim espais. És per això que vam comunicar-ho de seguida a les bandes a través d’una persona de contacte i els hi vam proposar fer una reunió l’endemà mateix. Ens vam reunir amb dues persones d’Inmortales i la persona que gestionava el concert. Vam exposar els nostres motius i va semblar que arribàvem a un enteniment. No obstant això, ens hem sentit interpel·lades i ens hem vist obligades a donar explicacions per escrit.

Tot i així, seguim obertes a parlar en persona en qualsevol moment perquè entenem que aquests processos no s’arreglen mitjançant comunicats ni comentaris via xarxes socials.