#ViquiGuiaJove: Com es pot gestionar un equipament juvenil?

Des del KJR hem participat en l’elaboració de la #ViquiGuiaJove, una guia col·laborativa per a la dinamització i participació juvenil, acollint tallers amb professionals i joves i també en la redacció de la fitxa que parla dels models de gestió. Us en deixem un resum:

Com es pot gestionar un equipament juvenil?

Et trobes en alguna d’aquestes situacions?

  • S’està iniciant un projecte en un equipament juvenil i no saps quines poden ser les formes per consensuar-ne la gestió i el marc normatiu.
  • Tens un equipament, però la gestió no acaba de funcionar. Quin model de gestió ens pot ajudar a millorar?
  • Un grup de joves del municipi vol gestionar l’equipament.

Davant de l’obertura o bé de la reformulació d’un equipament juvenil, no només és necessari pensar en quin tipus d’equipament es vol, ni com dinamitzar-lo, sinó en quina gestió tindrà. La gestió d’un equipament s’entén com el motor de dinamització i de transformació de la persona i l’entorn, sempre que la persona jove tingui el màxim de protagonisme possible a través de la seva participació i respongui a les seves necessitats. D’aquest punt en dependrà el funcionament general i el compliment dels objectius fixats. La implicació i la participació de la gent jove seran la clau per poder-los assolir.

Si vols conèixer de primera mà com resoldre aquestes preguntes entra en aquesta fitxa que vam fer des del Kasal Jove de Roquetes  que parla sobre de Models de Gestió de la #ViquiGuiaJove de l’Agència Catalana de la Joventut.

 

Anuncis