Joves cultivant barri a l’Hort Comunitari de Roquetes

El número 28 del carrer Alvarado, de Roquetes, era un solar abandonat on s’hi acumulava brutícia i trastos vells. Tot i així, fa uns anys que veïnes i veïns, amb ganes de construir un barri diferent, es van posar en contacte amb el propietari del solar per tal de poder-hi establir un hort comunitari. Aquest veí va exposar que si el solar estava abandonat era perquè una meitat era seva i l’altra, d’una immobiliària. Per tal de poder-lo habilitar o construir-hi era necessari que es posessin d’acord, però com que això no va ser així, el solar va quedar com un abocador.

A partir d’aquí, davant la iniciativa veïnal, el propietari va cedir la seva part per portar-hi a terme l’hort, amb la condició que quan s’hi construís, el projecte marxés. També es va parlar amb la immobiliària, però aquesta s’hi va negar. Davant la negativa, els veïns en van fer cas omís i van ocupar l’altra meitat del solar. D’aquesta manera, va néixer l’hort comunitari de Roquetes, un espai petit, però exemple de treball en xarxa i de les ganes de millorar i transformar el barri per part de veïnes i veïns.

En els últims mesos, el Kasal de Joves de Roquetes s’ha tornat a involucrar amb aquest projecte, cultivant una petita parcel·la. A l’hort hi col·laboren tant adolescents, de 12 a 16 anys, com joves de 20 a 30. Entre tots i amb els coneixements i els consells de la resta de veïnes i veïns que ja estaven involucrats amb el projecte, aprenen l’art de cultivar i de treballar la terra.

És per això, que l’hort és un exemple més de projecte per a la transformació del barri i de la comunitat. Adolescents, joves, adults i gent gran treballen conjuntament en un espai abandonat transformant-lo en un espai de cohesió i amb dignitat, tot respectant la natura.

 

 

 

 

Anuncis