#Patinailluita: Tarda reivindicativa a les Pistes d’skate de Via Favència

Ahir, a primera hora de la tarda, varis joves skaters s’anaven aplegant a les Pistes de Via Favència. Com tantes tardes, portaven els monopatins però també brotxes, pots de pintura, dissolvent i sacs de ciment. El motiu? Mantenir i pintar les Pistes amb recursos propis dels joves després de veure, una vegada més, que l’Ajuntament no presta atenció a aquest espai i a l’espera d’una data que confirmi les obres de remodelació de l’espai.

La nit anterior, dimecres, ja hi va haver una primera jornada de manteniment. Malgrat la presència de pluja que va dificultar en un primer moment el treball, es van tapar forats amb sika i es van treure bonys històrics de la bowl.

L’endemà a la tarda tot estava a punt per pintar amb un vermell intens, símbol d’aquesta llarga reivindicació.  La jornada es va allargar fins a la nit que va acabar amb la pintada d’un graffiti reivindicatiu on es podia llegir el lema d’aquesta petita campanya: #PATINAILLUITA. Polítics, deixeu de mentir!! Equipaments dignes ja!!

Aquesta lluita ha unit joves de diferents edats i barris del Districte de 9Barris. Un cop més, tenim un exemple sobre com els joves s’uneixen, treballen junts i es responsabilitzen de l’espai públic per un bé comú. Una mostra de cohesió social: els joves i el col·lectiu d’skaters segueixen la llarga trajectòria de lluita veïnal. Les Pistes d’skate de Via Favència són un exemple de relleu generacional però amb el mateix esperit crític i participatiu que va aconseguir un equipament esportiu públic l’any 92.

Aquesta acció ha tingut presència a alguns mitjans de comunicació i un bon ressò a les xarxes socials:

Anuncis